Loading...

TinderHet is de meest populaire datingmethode van dit moment: Tinder. In deze moderne tijd kijken we niet meer in de krant of de supermarktfolder of er nog een leuke contactadvertentie bij staat. We gaan het internet op. En aangezien we tegenwoordig overal contact kunnen maken met het internet, is deze dating-app een uitkomst.

Wat Tinder aantrekkelijk maakt is de laagdrempeligheid. Iedereen met een mobiele telefoon een een Facebook-account kan in principe een account aanmaken. Uiteraard moet je wel boven de 18 jaar zijn (zie ook verder de algemene voorwaarden).  En aangezien je geen uitgebreide informatie over jezelf hoeft in te vullen (je koppelt je Tinder profiel simpelweg aan je Facebook-account), ben je in een handomdraai klaar om te gaan daten. Daarmee heeft het een flink voordeel ten opzichte van de traditionele datingsites, waar je je soms door tal van vragenlijsten moet zien te worstelen.

De introductie van Tinder heeft de nodige – soms heftige – reacties veroorzaakt. Veel mensen vonden de app een vernieuwende, frisse manier van daten, die bij deze tijd past. Andere mensen vonden het minder. Termen als ‘vleeskeuring’ werden regelmatig gebruikt. De waarheid zal waarschijnlijk een beetje in het midden liggen. Uiteraard draait het bij Tinder in eerste instantie om de foto’s. Dat is immers waar je vooral op reageert. Aan de andere kant  betekent een foto ‘liken’ niet direct een date scoren. Je hebt voldoende mogelijkheden elkaar eerst eens te leren kennen en kunt uiteraard ook gewoon het gesprek beëindigen als je erachter komt dat die ene date toch niets voor je is, gebaseerd op bijvoorbeeld interesses. De discussie zal waarschijnlijk nog wel een tijdje blijven.

Lees hier meer informatie over Tinder en check ook zeker even de algemene voorwaarden. Wat je van de app vindt, is natuurlijk geheel aan jou, maar het zal zeker helpen om de gebruikerservaringen te lezen.